Agrobotigues i Cooperatives de consum. Els nostres aliats

Bon dia família!

Avui és el torn dels nostres grans aliats: les Agrobotigues i les Cooperatives de consum.

Una agrobotiga és un punt de venda, propietat dels pagesos i/o les seves cooperatives, a partir del qual fan venda directa dels seus productes sense la mediació d’un distribuïdor. Aquest tipus d’establiments tenen una important implantació al medi rural, on suposen una part considerable de la distribució alimentària, en consonància amb la important presència de les cooperatives agràries. Són un forma de distribució directa molt valorada, perquè, en molts casos, estan lligades a la qualitat i l’artesania alimentària.

Una cooperativa de consum és una agrupació de consumidors que s’uneixen per a beneficiar-se de la compra comuna i així evitar els marges de distribució. Les cooperatives són copropietat dels seus socis, que persegueixen els mateixos objectius, en aquest cas cooperativitzar l’adquisició de béns o serveis. Tenen una gestió democràtica. Moltes busquen fer un consum responsable, adquirir productes ecològics i de proximitat, i un comerç just, pretenent un canvi en les relacions amb els productors. Algunes tenen un espai propi o compartit des d’on desenvolupen l’activitat cooperativitzada, com les cooperatives de consum agroecològic.

Des de Can Robert, volem fer menció a totes elles i en especial a les nostres agrobotigues i cooperatives de consum amigues com: De la Granja a la TaulaCan GironaLa Cistella de Ponent, VilaecoVoló Bikes (Café Especialidad De Sitges)Tros d’ OrdalBesós Verds, la Cooperativa de consum Els Galliners i Cals Carxofa.

També agraïments per al nostre primer supermercat ecològic i lliure de plàstics: Linverd i a la Fundació benshi.ai.  

Gràcies a elles, podem donar a conèixer els nostres productes i també la nostra marca i el que és més important: la garantia de qualitat d’un producte 100% ecològic, local, de proximitat i a un preu just.